Kaip gerai atrodyti pirmame puslapyje?

Daugelis jau pastebėjo, kad pirmas Popo.lt puslapis pasikeitė. Buvo jis baisokas, dabar – gal jau ir geriau atrodantis. Kaip visi matote, publikuojamos ten trumpos ištraukos iš visų blogų, tad naujai atėję žmonės visada gali pamatyti jūsų straipsnį ir jį perskaityti.

Kad būtų gražiau, dešinėje rodomas paveiksliukas. Bet ne pas visus jis atsiranda, tad kartais tenai būna katuko nuotrauka.

Katukas vietoje tinkamesnio paveikslėlio gali atsirasti tuo atveju, jei blogo straipsniu nebuvo nurodytas išskirtinis paveikslėlis (o gal kaip kitaip jis verčiamas: angliškai tai būtų „featured image“. Paveikslėlį paprastai galite nustatyti, rašydami straipsnį, dešinėje atsiranda tokia lentelė su užrašu – „set featured image“.

Kai kur jau pavyko įjungti ir kad automatiškai tie paveikslėliai rastųsi, bet tai ir visi gali įsijungti – kairėje, kur yra meniu, galima susirasti punktą „Nuostatos“ ir ten užeiti į „Simple auto featured image“. Jei tą surasite ir užeisite, reiktų uždėti paukščiuką prie užrašo „Post“, kad bandytų sistema pati atrasti paveikslėlį. Taip bus paprasčiau.

Tiesa, kai kuriems tai visvien neveiks: taip bus tuo atveju, jei straipsnis neturi paveikslėlio arba jei paveikslėlis yra „hotlinkintas“. Kitaip tariant, jei paveikslėlis yra kitame serveryje.

Taip dėtis paveikslėlius ir šiaip nėra gera praktika, nes kartais jie netikėtai dingsta ar pasikeičia į netikėtai negražius, niekaip nesusijusius. Tad geriau paveikslėlius visada atsisiųskite į čia: kai redaguojate straipsnį bloge, virš redagavimo mygtukų yra užrašas „Įkelti/Įterpti“, o šalia jo mažas kvadračiukas nupieštas. Ten ir paspauskite.

Taigi, truputis žinių ir turėsite dar daugiau skaitytojų.

Pasidalinkite mūsų straipsniu...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+