Migracija iš blog.lrytas.lt

Naujiena tokia, kad užsidaro viena iš populiariausių Lietuvos blogofermų – blog.lrytas.lt. Kodėl užsidaro – čia gal mums ir neturi rūpėti, o ką daryti tiems, kas ten turėjo tinklaraščius – variantų įvairių yra. Kol kas tenai pranešimas kabo ir jokių tinklaraščių pažiūrėti negalima:

blog.lrytas.lt nuo 2015 08 01 nebeveiks.
Visus autorius prašome išsieksportuoti savo blog’ų turinį.

Autoriai, kurie rašė ten savo tinklaraščius, dabar turi kelias opcijas, kurias vienaip ar kitaip reiks pasirinkti:

  • Tiesiog atsisveikinti su savo tinklaraščiu, jei ten nėra nieko gero
  • Atsidaryti nuosavą hostingą ir migruoti į standalone WordPress sistemą (kaina – nuo kelių iki keliolikos eurų per mėnesį pas bet kokį hostingo tiekėją, mes patys jums rekomenduojame Hostex)
  • Migruoti į kokią nors kitą blogofermą, kur ir toliau būtų galima laikyti savo blogą

Pastarasis variantas yra visai neblogas, nes nieko nekainuoja, tačiau turi ir ribojimų. Pvz., kad ir tokį, kad migruoti teks į vieną iš WordPress blogofermų. Koks nors Blogspot nelabai jums čia tiks greičiausiai. Į LiveJournal tai jau tikrai migruoti nenorėsit. Trumpai tariant, pasirinkimai nėra labai dideli.

Skrenda paukščiai, blogeriai ir tinklaraštininkai

Skrenda paukščiai, blogeriai ir tinklaraštininkai

Dėl WordPress blogofermų – variantai keli: viena vertus, pats WordpPress.com (ten yra ir nedidelė, vangoka lietuvių blogerių bendruomenė), kita vertus – jei jūsų blogas vertas migravimo ir vargo, tai mes tikrai priimsime jį ir į Popo.lt, nes įdomių autorių visada laukiame. Ir visokių gėrybių blogeriams čia irgi turime per akis. Ir dar visiems skaitytojų srauto duodame iš savo pirmo puslapio. Ir dar per Facebook skleidžiame.

Taip, PoPo leidžia turėti savo domeną, skirtingai nuo WordPress.com, pinigų už tai neimame (tiesiog nusistatote CNAME per įmonę, kur perkate domeną – į popo.lt, tada čia ant PoPo nusistatote savo domeną – ir viskas, minutės reikalas). Taip, turime blogofermoje visokių pluginų, netgi labai keistų. Taip, turime visokių opcijų, o jei kažko pritruks – tai ir papildomai įdiegsime (parašykit mums į komentarus). Ne, nesiruošiame užkišinėti visko anei jokiomis reklamomis ir išvis reklamų kaišioti nesiruošiame, nes nematome tose reklamose jokio verslo.

Žinoma, ir dar atsakymas į klausimą, kurį kažkas užduos: o kas, jei ir PoPo užsidarys? Tai atsakymas paprastas: nesiruošiam užsidaryti, nes ne tam atsidarėme, kad užsidarinėtume.

Trumpai tariant, laukiame.

Ai, tiesa, dar vienas niuansas: spameriškus blogus baniname, nacizmo, komunizmo, kremlinizmo, rasizmo ir visokių nusikaltimų netoleruojame (t.y., irgi baniname). Kviečiame tiktai tikrus autorius.

Pasidalinkite mūsų straipsniu...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+